Politică

Marko, contestat pentru colaborarea cu PSD

20.01.2003, 00:00 8

UDMR nu renunta la intentia de a cere modificarea articolului 1 din Constitutie referitor la caracterul national al statului roman aceasta, alaturi de introducerea limbii maghiare in justitie, reprezentand unul dintre obiectivele Uniunii pentru 2003, potrivit liderului formatiunii Marko Bela.
Marko a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul sedintei Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), care s-a desfasurat la Targu Mures, ca este multumit de realizarile Uniunii in 2002. Or, tocmai aceste "realizari" sun criticare de unii membri de vaza ai Uniunii care considera ca UDMR plateste prea scump colaborarea sa cu PSD. Dupa ce, luni la rand, l-a criticat pe Marko pentru colaborarea sa cu partidul de guvernamant Blocul reformist din UDMR s-a suparat, mai nou, pentru intentia actualei conduceri de a schimba statutul formatiunii, modificari ce trebuie validare la Congresul care va avea loc la inceputul lui februarie.
Blocul Reformist a anuntat ca nu va participa la acest congres, din motivul mai sus amintit. Este putin probabil ca neparticiparea reformistilor la Congres sa duca la scindarea UDMR - cum ameninta, in urma cu cateva zile, deputatul Toro T. Tibor, presedinte al Blocului Reformist - intrucat aceasta platforma nu are mai mult de 10 reprezentanti la Congres, din totalul de 445.
Pe de alta parte, senatorul UDMR de Cluj Eckstein Kovacs Peter s-a declarat nemultumit, la sfarsitul saptamanii trecute, de o serie de compromisuri facute de Uniune in relatia cu PSD.
"Pana acum, in schimbul unor solicitari etnice, UDMR a sustinut PSD in probleme contrare principiilor democratiei liberale, iar noi nu putem ceda din principiile liberale", a afirmat Eckstein. Mediafax 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO