Politică

Liviu Luca, fostul lider de sindicat, va fi cercetat sub control judiciar

Liviu Luca, fostul lider de sindicat, va fi cercetat sub...

Autor: Andreea Traicu

23.02.2016, 18:40 126

Judecătorii Tribunalului Prahova au decis ca Liviu Luca să fie cercetat sub control judiciar în dosarul de delapidare şi spălare de bani în care DIICOT a cerut arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. Aceleaşi surse susţin că procurorii vor contesta hotărârea.

Fostul lider de sindicat a fost reţinut, luni seara, pe 24 de ore, iar alte trei persoane sunt cercetate sub control judiciar în dosarul de spălare de bani şi delapidare, cu un prejudiciu de peste 15 milioane de lei.

Potrivit DIICOT, în perioada 2005-2009, Liviu Luca, alături de alte persoane din conducerea companiei, ar fi prejudiciat bugetul SC PSV Company SA (fostă Petromservice) şi s-ar fi folosit, în interes personal, de angajaţi ai firmei pentru a construi un imobil.

"În perioada anilor 2005 - 2009, inculpatul LUCA LIVIU a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat ce a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA), având drept scop folosirea utilizarea sumele de bani provenite din însuşirea frauduloasă , să fie folosite pentru construirea „Ansamblului de locuinţe şi anexe gospodăreşti” situat la Păuleşti, jud. Prahova, al cărui adevărat beneficiar a fost", susţin procurorii în referatul transmis instanţei. Astfel, prin decontarea lucrărilor ce figurau ca fiind efectuate la sediul firmei, în Bucureşti, firma ar fi fost prejudiciată cu 15.591.262 lei.

În documentul redactat de procurori se arată că Liviu Luca "a creat o adevărată structură, subordonând practic SC PSV COMPANY SA intereselor sale personale, folosindu-se nu numai de fondurile, ci şi de oamenii care erau angajaţi la această societate, care în realitate au lucrat pentru construcţia imobilului său".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO