Politică

Liviu Dragnea despre soarta lui Iordache: Decizia CCR de joi, importantă în reconstruirea adevărului

Liviu Dragnea despre soarta lui Iordache: Decizia CCR de...

Autor: Liviu Dadacus

08.02.2017, 19:00 141

Întrebat dacă deciziile CCR (asupra sesizărilor CSM şi ale preşedintelui Iohannis, de miercuri, şi asupra excepţiei de neconstituţionalitate, ridicată de Avocatul poporului, de joi – privind OUG 13, n.r.) schimbă ceva în privinţa viitorului lui Florin Iordache la ministerul Justiţiei, Dragnea a răspuns: ''Nu ştiu dacă schimbă ceva, dar aşteptăm şi deciziile de mâine (de joi, n.r.). Această decizie de mâine este importantă în reconstruirea adevărului despre ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile. Este importantă nu numai pentru noi, este importantă pentru toată opinia publică''.

Dragnea a spus că e posibil ca Iordache şi Grindeanu să ia ''împreună'' o decizie în privinţa demisiei/demiterii.

''Este o discuţie care va avea loc între aceşti doi colegi de Guvern, să-i lăsăm să o aibă şi să anunţe decizia pe care o vor lua poate împreună", a concluzionat el.

Anterior, premierul Sorin Grindeanu a declarat că în cursul zilei sau joi dimineaţă va avea o discuţie cu Florin Iordache, iar joi după-amiază după şedinţa de Guvern va anunţa decizia sa cu privire la demisia sau demiterea ministrului Justiţiei din funcţie.

''O să am o discuţie cu dânsul în seara asta sau mâine dimineaţă, iar mâine, după şedinţa de Guvern, mâine după-masă, o să anunţ ce decizie am luat'', a anunţat premierul Sorin Grindeanu.

El a mai spus că a luat deja decizia, dar vrea să aibă o discuţie cu ministrul Justiţiei, Florin Iordache, după decizia de miercuri a CCR.

''Hai să facem lucrurile, iar citez din clasici în viaţă, pas cu pas, în etape. Doresc să am o discuţie, decizia rămâne aceeaşi, dar vreau să am o discuţie şi legat de ceea ce a decis CCR astăzi'', a adăugat premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO