Politică

Lider UDMR Bihor: Susţinem necesitatea de "a lua în calcul foarte serios" alegerile anticipate

Lider UDMR Bihor: Susţinem necesitatea de "a lua în calcul foarte serios" alegerile anticipate

Autor: Mediafax

29.01.2012, 19:20 316

Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, afirmă că reprezentanţii organizaţiei vor susţine în structurile de conducere centrală a Uniunii necesitatea de "a lua în calcul foarte serios" varianta organizării alegerilor anticipate.

Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a declarat, duminică, pentru Mediafax că Uniunea nu ar trebui să aibă probleme în perspectiva alegerilor anticipate.
"Vom susţine la conducerea centrală propunerea de a lua în calcul foarte serios organizarea unor alegeri anticipate şi nu trebuie să avem nicio problemă în a analiza perspectiva aceasta", a spus Szabo Odon.

Acesta a adăugat că, în opinia UDMR Bihor, alegerile anticipate pot fi organizate şi nu există niciun motiv ca Uniunea să îşi facă probleme că nu ar putea fi organizate în perioada care urmează.

Liderii UDMR Bihor au mai făcut şi în trecut declaraţii potrivit cărora prezenţa Uniunii la guvernare alături de PDL nu este în interesul electoratului maghiar, iar în 2010 UDMR Bihor a şi încheiat un protocol de colaborare în plan judeţean cu PNL, extins apoi şi cu PSD. Între prevederile protocolului se numără şi aceea că UDMR Bihor va susţine necesitatea extinderii colaborării cu PNL şi PSD la nivelul întregii ţări.

UDMR va analiza săptămâna viitoare, în cadrul forurilor de decizie, oportunitatea declanşării alegerilor parlamentare anticipate, procedură care ar mai "linişti vocea străzii" şi ar asigura un consens cu opoziţia, a declarat vicepreşedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely.

Borbely a arătat că, având în vedere situaţia socio-politică actuală şi luând în considerare decizia Curţii Constituţionale, este necesar ca oportunitatea alegerilor parlamentare anticipate să fie supusă unei analize foarte serioase.

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că declaraţia lui Borbely Laszlo despre alegerile anticipate a fost personală, şi nu făcută în numele Uniunii, o eventuală decizie privind alegerile anticipate urmând să fie luată de UDMR numai după discuţii în cadrul coaliţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO