Politică

Liberalii isi disputa la sange sefia organizatiilor judetene

19.05.2005, 20:24 13

Conducerea centrala a Partidului National Liberal refuza sa se implice in detensionarea conflictelor din organizatiile teritoriale ale partidului, unde s-au declansat procedurile pentru alegeri. In organizatiile Brasov, Dolj, Bacau. Timis, Vrancea, Botosani si Bucuresti sunt framantari legate de disputele intre diverse grupari care vor sa preia conducerea.

"Sunt cateva tensiuni intre unii care au pierdut si unii care au castigat functii de conducere. Contestatiile se judeca la Curtea de Onoare si nu vom comenta pana cand acest organism al partidului nu se va pronunta", a declarat, ieri, purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu.

Surse din partid, citate de Mediafax, sustin ca alegerile din filiale au inceput deja sa provoace conflicte deschise la Brasov, Dolj si in filiala sectorului 3 din Bucuresti.

La Brasov, presedintele organizatiei judetene, senatorul Nicolae Vlad Popa si deputatul Ioan Ghise il acuza pe presedintele Consiliului Judetean Aristotel Cancescu de faptul ca l-a impus pe Aurel Ionel in functia de presedinte al organizatiei municipale. Popa si Ghise au amenintat ca parasesc partidul daca liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, nu va interveni in conflict.

In privinta situatiei de la Dolj, deputatul liberal Eugen Nicolaescu a spus doar ca este vorba de o disputa intre conducerea filialei si liderii organizatiei locale de tineret. Surse din partid, citate de Mediafax, sustin insa ca liderul organizatiei judetene, deputatul Dan Horatiu Buzatu, l-ar fi batut, recent, pe seful de la tineret, Cosmin Enea, si i-a spart capul intr-o altercatie cauzata de faptul ca tinerii liberali doljeni sustin pentru sefia filialei pe actualul subprefect Ion Groza.

In Bucuresti, liberalii din sectorul 3 s-au impartit in doua tabere, inaintea alegerilor pentru sefia filialei. Cei cu adeziuni mai vechi contesta dreptul celor veniti din PNL-Campeanu de a candida la conducerea organizatiei.

Motivele invocate se refera la vechimea in partid si la plata cotizatiilor. BPC a format si in acest caz o comisie pentru a incerca sa aplaneze conflictul. "Vom supraveghea, in urmatoarele luni, cum se va desfasura activitatea in filiale", a afirmat purtatorul de cuvant al partidului.

Alegerile din filiale au generat scandaluri si in filialele PNL din Bacau, Botosani, Vrancea, Neamt si Timis, in toate cazurile este vorba despre tabere care sustin candidati diferiti la sefia organizatiei.



PNL racoleaza parlamentarii "curati" din PSD

Deputatii PSD Mihai Malaimare si Traian Dobre au inceput discutiile pentru inscrierea in formatiunea liberala, sustin surse din partid. Malaimare este unul dintre parlamentarii PSD "curati" si cu o reputatie buna, iar principalul sau atu este faptul ca practica o profesie liberala la conducerea teatrului Masca, spun surse din PNL. Chiar presedintele formatiunii liberale, Calin Popescu Tariceanu, ar fi cerut liderilor partidului sa atraga parlamentari din opozitie. Surse din PNL, citate de Mediafax, sustin ca Tariceanu si-a schimbat atitudinea fata de cei care vor sa se inscrie in partid, in urma presiunilor presedintelui Traian Basescu, care pledeaza pentru alegeri anticipate, pe motiv ca actuala putere nu are majoritatea in Parlament. Senatorul independent Mihai Lupoi (fost PPRM) s-a inscris deja in filiala Dolj a PNL. Liberalii negociaza si cu senatorul PSD de Iasi, Neculai Apostol. doina.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO