Politică

Legea prostituţiei, respinsă de Senat

Autor: Mediafax

02.03.2011, 17:09 37

Senatul a respins, marţi, proiectul deputatului PDL SilviuPrigoană privind legalizarea serviciilor sexuale, însăparlamentarii au subliniat că fenomenul există şi necesită oreglementare, scrie Mediafax.

Raportul Comisiei juridice, de respingere a iniţiativei luiPrigoană, a fost votat de 89 de senatori, în timp ce şase au votatîmpotrivă, iar cinci s-au abţinut.

Proiectul autoriza activităţile cu caracter sexual (ACSA),persoanele care pot exercita astfel de activităţi, completareacorespunzătoare a nomenclatorului ocupaţiilor, precum şi locurileîn care s-ar fi putut desfăşura aceste servicii, evindenţa celor cele prestează, normele de igienă şi de autorizare.

Guvernul a anunţat că nu susţine proiectul lui Prigoană,argumentele fiind că legea aduce atingere vieţii sociale şi lezeazăvalorile fundamentale ale familiei.

Preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă (PSD), a invocatopinia Bisericii Ortodoxe Române, care a transmis că aprobarealegii "ar putea încuraja destrăbălarea şi desfrâul", ţinând cont căvârsta minimă pentru acces la serviciile sexuale autorizate ar fifost de 16 ani.

Democrat-liberalul Orest Onofrei a criticat legea propusă decolegul său de partid, afirmând că a recunoaşte existenţafenomenului nu echivalează cu nevoia de legalizare a acestuia.Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO