Legea prostituţiei, respinsă de Senat

Autor: Mediafax 02.03.2011

Senatul a respins, marţi, proiectul deputatului PDL Silviu Prigoană privind legalizarea serviciilor sexuale, însă parlamentarii au subliniat că fenomenul există şi necesită o reglementare, scrie Mediafax.

Raportul Comisiei juridice, de respingere a iniţiativei lui Prigoană, a fost votat de 89 de senatori, în timp ce şase au votat împotrivă, iar cinci s-au abţinut.

Proiectul autoriza activităţile cu caracter sexual (ACSA), persoanele care pot exercita astfel de activităţi, completarea corespunzătoare a nomenclatorului ocupaţiilor, precum şi locurile în care s-ar fi putut desfăşura aceste servicii, evindenţa celor ce le prestează, normele de igienă şi de autorizare.

Guvernul a anunţat că nu susţine proiectul lui Prigoană, argumentele fiind că legea aduce atingere vieţii sociale şi lezează valorile fundamentale ale familiei.

Preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă (PSD), a invocat opinia Bisericii Ortodoxe Române, care a transmis că aprobarea legii "ar putea încuraja destrăbălarea şi desfrâul", ţinând cont că vârsta minimă pentru acces la serviciile sexuale autorizate ar fi fost de 16 ani.

Democrat-liberalul Orest Onofrei a criticat legea propusă de colegul său de partid, afirmând că a recunoaşte existenţa fenomenului nu echivalează cu nevoia de legalizare a acestuia. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.