Politică

Lazaroiu: Informatiile oferite de directorul FMI sunt inexacte. Fondul a cerut reducerea cu 20% a sectorului bugetar

Lazaroiu: Informatiile oferite de directorul FMI sunt inexacte. Fondul a cerut reducerea cu 20% a sectorului bugetar
23.05.2010, 14:58 21

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, vineri,intr-o emisiune televizata, ca informatiile transmise de directorulgeneral al FMI sunt inexacte, mentionand ca solutia propusa dereprezentantii Fondului viza, alaturi de cresterea TVA si a coteiunice, si reducerea cu 20% a sectorului bugetar, informeazaGandul.

"Au fost, cred, niste inexactitati in declaratiile sefului FMI,primul lucru, trebuie spus, ca propunerea, solutia cu care a venitFMI si care a fost discutata de Guvern a fost urmatoarea: crestereaTVA de la 19% la 24%, cresterea cotei unice de la 16% la 20% sireducerea sectorului bugetar cu 20%. Deci disponibilizari (...)Guvernul a venit cu cealalta varianta, s-au discutat cele doua siau cazut ambele parti de acord asupra celei de a doua. S-a cazut deacord ca o crestere a taxelor impovareaza foarte mult economia,sufoca sectorul privat si nu ne ajuta sa iesim din situatia in caresuntem", a continuat el.

Mai multe despre opiniile consilierului prezidential cuprivire la declaratiile sefului FMI cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO