Politică

Klaus Iohannis: Nu l-aş fi suspendat pe Victor Ponta dacă Parlamentul încuviinţa urmărirea sa penală

Klaus Iohannis: Nu l-aş fi suspendat pe Victor Ponta...

Autor: Catalina Mihai

09.06.2015, 18:55 1017

"Victor Ponta a avut la dispoziţie trei variante de reacţie. Prima, după părerea mea, cea mai bună şi cea mai onorabilă, ar fi fost să demisioneze şi să se pună la dispoziţia justiţiei. A decis să nu facă acest lucru. A doua variantă pe care ar fi avut-o la dispoziţie era să-şi convingă colegii din majoritatea parlamentară să încuviinţeze urmărirea penală, să se pună la dispoziţia procurorilor şi a judecătorilor şi să dovedească practic că este aşa cum spune, că este nevinovat. Dacă aşa s-ar fi întâmplat, probabil nici nu l-aş fi suspendat din funcţie şi, cu siguranţă, împreună cu reprezentanţii justiţiei s-ar fi găsit modalităţi de judecare cu mare celeritate, pentru a lămuri foarte repede problema, fiindcă este una extrem de importantă", a declarat Klaus Iohannis, marţi după-amiază, la Palatul Cotroceni, la finalul şedinţei CSAT.

Şeful statului a apreciat că premierul a ales "cea mai proastă variantă".

"Domnul Ponta s-a folosit de influenţa pe care o are în calitate de prim-ministru şi a solicitat majorităţii parlamentare să nu încuviinţeze urmărirea penală. Parlamentul a executat ordinul. E o variantă foarte proastă, fiindcă, una la mână, acum domnul Ponta nu mai poate demonstra nimănui că a avut dreptate", a spus Iohannis.

Totodată, preşedintele a precizat că a doua consecinţă a deciziei lui Victor Ponta este "mult mai gravă", deoarece "se creează o imagine negativă despre România, despre democraţia românească".

"A ales să sacrifice interesul României pentru interesul propriu", a adăugat Klaus Iohannis.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO