Politică

Klaus Iohannis a suspendat şedinţa CSAT pe tema rectificării bugetare: „Este inexplicabil că, în contextul unei rectificări bugetare puternic pozitive, să se taie bani din zona securităţii naţionale”

Klaus Iohannis a suspendat şedinţa CSAT pe tema...

Autor: Răzvan Botea

04.09.2018, 14:22 866

Preşedintele Rmâniei, Klaus Iohannis, a declarat astăzi că rectificarea bugetului alocat instituţiilor din zona securităţii naţionale nu s-a emis avizul CSAT, care este obligatoriu, din cauza tăierilor nejustificate a bugetelor instituţiilor din această zonă, în contextul în care proiectul de rectificare bugetară este unul pozitiv.

„Este inexplicabil şi nici nu a fost explicat de ce s-a insistat pe diminuarea fondurilor instituţiilor din domeniul securităţii naţionale. Guvernul nu a venit cu explicaţii, iar directorii serviciilor şi instituţiilor au explicat că nu se pot atinge obiectivele stabilite tot în CSAT în prima parte a anului 2018. Având în vedere acestea, nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificarea bugetară”, a declarat Iohannis după şedinţa CSAT de astăzi.

Preşedintele a mai declarat că aşteaptă ca Guvernul să vină cu un nou proiect de rectficare bugetară care să elimine „aceste tăieri inexplicabile” şi că nu este de dorit să se insiste pe „şicane politice”.

„Prin suspendarea şedinţei am creat posibilitatea Guvernului să revina cu un nou proiect de rectificare. Să se revină la discuţii, la colaborări şi imediat ce situaţia va fi remediată se va obţine avizul CSAT. Este numai răspunderea Guvernului despre tot ce se întâmplă în continuare. Nu este nicio explicaţie plauzibilă pentru tăierile bugetare din zona securităţii naţionale, în contextul în care rectificarea bugetară este una pozitivă”, a mai declarat Klaus Iohannis.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO