Politică

Iohannis retrimite în Parlament Legea Dragnea privind eliminarea unor taxe nefiscale

Iohannis retrimite în Parlament Legea Dragnea privind...

Autor: Gabriel Pecheanu

16.12.2016, 15:25 99

"Eu voi trimite această lege înapoi în Parlament. Nu cred că este bine să se renunţe fără o discuţie aprofundată, aşezată, calmă la taxa radio şi taxa radio tv. Dacă noul Parlament va discuta această chestiune şi va lua o decizie fie de renunţare, fie de păstrare, atunci sigur îmi va trimite forma adoptată atunci şi o voi promulga atunci”, a declarat Klaus Iohannis.

.”Eu am început această serie de dezbateri. Într-o oarecare formă, aceste dezbateri au continuat. Este posibil ca prin retrimiterea în Parlament – şi sper – să fie o dezbatere nu doar în societatea civilă, unde este foarte bine venită, ci în Parlament, unde trebuia să aibă loc din capul locului”, a mai spus Iohannis, întrebat dacă este nevoie de o dezbatere în societatea civilă a renunţării la taxa radio-tv.

El a mai spus că a promulgat deja legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 20/2016 privind creşterile salariale.

"Legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 20/2016 privind creşterile salariale, în special din domeniul educaţiei şi sănătăţii a fost declarată constituţională şi în consecinţă legea care permite creşterea salariilor în educaţie şi sănătate a fost promulgată de mine astăzi (vineri – n.r.) şi va intra în vigoare de la începutul anului viitor", a adăugat şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO