Politică

Iohannis: Problemele din Sănătate nu se rezolvă printr-o demisie. E nevoie de curăţirea sistemuluii

Iohannis: Problemele din Sănătate nu se rezolvă...

Autor: Roxana Preda

09.05.2016, 15:27 108

Preşedintele a comentat astfel demisia lui Patriciu Achimaş-Cadariu din funcţia de ministru al Sănătăţii, chiar în cadrul discursului susţinut la recepţia de la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Europei.

Şeful statului a vorbit despre "criza majoră din sănătate" şi a declarat că "problemele profunde ale acestui sistem nu se vor rezolva printr-o demisie".

Iohannis a adăugat că este nevoie de un plan pe termen lung, liderii politici având obligaţia de a identifica rapid mijloacele pentru a asigura condiţii românilor în spitale. El a mai precizat că este în permanentă comunicare cu premierul Dacian Cioloş care a preluat interimatul la Ministerul Sănătăţii.

"Suntem într-un moment de criză majoră pentru sistemul sanitar, cu implicaţii serioase asupra vieţii românilor. Problemele profunde ale acestui sistem nu se vor rezolva doar printr-o demisie sau prin măsuri punctuale, ci reclamă soluţii durabile, cu efecte concrete şi un plan pe termen lung. Avem obligaţia să identificăm, rapid, mijloace pentru a proteja oamenii care se tratează în spitalele din ţară. Sunt în permanentă comunicare cu prim-ministrul pe acest subiect. Ne aflăm într-un moment de cotitură. În sistemul sanitar lucrurile nu mai pot continua ca până acum. Nu există decât o singură direcţie de urmat pentru toate instituţiile responsabile: curăţirea sistemului sanitar. Trebuie să punem punct corupţiei, risipei banilor publici şi nepăsării" a declarat şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO