Politică

Iohannis: Fac apel la raţiune în campanie. Am văzut lipsă de maturitate din partea unor politicieni

Iohannis: Fac apel la raţiune în campanie. Am văzut...

Autor: Mediafax

31.08.2016, 12:50 64

"Pentru că ne apropiem de campania electorală, fac apel de pe acum la echilibru şi raţiune. (...) Am văzut în ultima vreme o lipsă de maturitate în raportarea la politica externă din partea unor politicieni – ce-i drept, nu mulţi – dar care au exercitat, unii dintre ei, cele mai înalte funcţii în stat", a spus Iohannis în mesajul său către amabsadorii români, reuniţi la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a spus că ruperea consensului de politică externă şi a diminuarea importanţei demersurilor externe din motive de campanie internă e o dovadă de iresponsabilitate care nu foloseşte nimănui, nici măcar acestor politicieni.

"Politica externă şi de securitate a României trebuie să fie una de consens naţional. Ea trebuie separată de competiţia electorală şi privită doar prin prisma intereselor României ca stat şi ale cetăţenilor noştri", a declarat preşedintele la o întâlnire cu şefii misiunilor diplomatice ai României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO