Politică

GIP: Vladescu a primit contracte de 500.000 euro din bani publici

21.04.2010, 15:05 26

Grupul de Investigatii Politice sustine ca, in mandatul anteriorde ministru al Finantelor al lui Sebastian Vladescu, o firma lacare acesta e actionar a primit 7 contracte din bani publici invaloare de 500.000 de euro, in replica Vladescu spunand ca nu afacut nimic ilegal sau imoral, informeaza Mediafax.

GIP, condus de Mugur Ciuvica, precizeaza, intr-un comunicatremis miercuri agentiei, ca, in urma viiturilor din 2005 si 2006,guvernarea PNL-PD a alocat sume importante de bani pentru lucraride prevenire a inundatiilor, iar unul dintre cei care "a profitatde aceste fonduri" a fost chiar ministrul de Finante de la aceavreme, Sebastian Vladescu. Conform sursei citate, acesta a obtinut,in decembrie 2006, printr-o societate comerciala la care detine 47%din partile sociale, Boss Constructii si Consultanta SRL, contractein valoare totala de 1.586.301 de lei fara TVA.

Grupul de Investigatii Politice precizeaza ca a fost vorbadespre 7 contracte de "furnizare de echipamente de interventie laviituri" obtinute de la Administratia Nationala "Apele Romane"(ANAR). La momentul atribuirii contractelor, Sebastian Vladescu eraministrul al Finantelor, ANAR era in subordinea ministruluiMediului de atunci, Sulfina Barbu, iar societatea Boss Constructiisi Consultanta SRL era "o firma de apartament cu 5 angajati", semai arata in comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO