Politică

Geoana: Tatal meu a fost ofiter in Armata Romana

20.05.2004, 00:00 32

Ministrul de externe Mircea Geoana si totodata candidatul PSD la Primaria Capitalei a respins ieri acuzatiile aparute in presa care incercau sa acrediteze ideea ca tatal liderului PSD a fost general de securitate.
"Sunt intrigat sa vad in presa un atac concertat la adresa mea si a familiei mele. Acest lucru este complet fals. Tatal meu a fost ofiter in Armata Romana. In perioada respectiva era colonel si a iesit la pensie in 1992, ca general al Armatei Romane. Afirmatia cum ca ar fi avut legatura cu Securitatea este o minciuna sfruntata", a afirmat Mircea Geoana.
Un saptamanal si trei cotidiene centrale au publicat ieri si marti o fotografie in care apare fostul general Mihai Pacepa impreuna cu mai multi generali de Securitate. Articolele publicate sustin ca unul dintre generalii care apar in fotografie alaturi de Pacepa ar fi tatal ministrului de externe.
Mircea Geoana nu se gandeste insa sa actioneze in instanta publicatiile care au lansat acuzatiile la adresa sa. "Nu stiu cine a orchestrat acest atac concertat...Nu vreau sa ma gandesc, nu vreau sa speculez. Vreau sa spun un singur lucru: nu am acceptat atacuri mincinoase impotriva familiei mele si este pentru ultima data cand nu intreprind actiuni legale impotriva celor care fac aceste lucruri. Este inadmisibil, este o dovada de lipsa de profesionalism. Eu tin la reputatia mea, sunt un om integru, asa am fost educat, asa voi ramane, si am intrat in cursa pentru Bucuresti pentru a face un lucur bun pentru acest oras care merita mai mult", a mai adaugat ministrul de externe.
Candidatul PSD a mai tinut sa clarifice inca un aspect aparut in presa, legat de provenienta averii sale. Mircea Geoana a spus ca toti banii declarati in declaratia de avere "sunt adunati cinstit" "prin munca si seriozitate" de el si sotia sa. Presa centrala a ridicat unele semne de intrebare privind declararea de catre Mircea Geoana a sumei de 55.000 de euro pe care o detine in conturi. Ca si candidat la Primaria Capitalei, Mircea Geoana si-a facut publica averea, odata cu inscrierea candidaturii la Biroul Electoral Central.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO