Politică

Geoana s-a intalnit cu Powell si Solana

09.05.2003, 00:00 15

Ministrul roman de Externe a participat, miercuri seara, la New York, la dineul anual al Asociatiei de Politica Externa (Foreign Policy Association), alaturi de secretarul de stat al SUA, Colin Powell, si inaltul reprezentant al UE pentru politica externa, Javier Solana. Geoana a asistat, ieri, la votarea de catre Congresul american a protocoalelor de adereare la NATO a sapte noi membri printre care si RomaA„snia.
Potrivit unui comunicat al MAE, remis, ieri, presei, in timpul dineului cu Powell si Solana, Geoana a rostit un discurs in care s-a referit la importanta unei relatii transatlantice solide si la contributia pe care o pot aduce noii membri ai UE si NATO la intarirea legaturilor intre SUA si statele europene.
Secretarul de stat american a amintit importanta momentului in care Senatul SUA , urma sa voteze protocoalele de aderare la NATO a celor sapte state invitate si primirea la Casa Alba, de catre presedintele George Bush, a ministrilor de Externe din Bulgaria, Lituania, Letonia, Estonia, Slovacia, Slovenia si Romania.
Colin Powell a subliniat ca Romania s-a implicat in lupta impotriva terorismului si a mentionat participarea militarilor romani la operatiunea "Enduring Freedom" din Afganistan.
Mircea Geoana s-a intalnit, la sediul ONU, cu secretarul general adjunct al ONU, Shashi Tharoor si cu presedintele Consiliului de Securitate, ambasadorul Pakistanului la ONU, Munir Akram.
Discutiile s-au referit la organizarea, la Bucuresti, in luna iulie, impreuna cu Natiunile Unite, a unui seminar international al formatorilor de opinie pe tema procesului de pace din Orientul Mijlociu.
Geoana a abordat cu presedintele Consiliului de Securitate problema irakiana, programul "petrol contra hrana", sanctiunile economice si situatia post-conflict din Irak.
De asemenea, Geoana a participat la Forumul Economic Romano-American Wall Street 2003, organizat la New York de compania MIC & Associates, se arata in finalul comunicatului citat. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO