Politică

Geoana promite ca-l va apara pe Iliescu

15.08.2007, 19:19 11

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, ieri, ca atat presedintele de onoare, Ion Iliescu, cat si ceilalti colegi de partid vor avea sprijinul PSD atunci cand sunt atacati la nivel politic. "Vom fi solidari cu orice coleg de-al nostru, inclusiv cu domnul Iliescu, atunci cand este vorba de o actiune motivata politic.
Este o actiune motivata si manipulata politic. Este vorba de oameni care incearca sa se faca utili puterii actuale", a precizat Geoana, raspunzand unei intrebari privind modul in care va reactiona PSD fata de solicitarea venita din partea unor ONG-uri de a se delimita de Ion Iliescu in cazul rechizitoriului Parchetului instantei supreme.
Forumul Civic Romanesc i-a cerut, lui Mircea Geoana sa se delimiteze de Ion Iliescu si sa ii retraga sprijinul, solicitarea fiind similara cu cea inaintata acestui partid de catre Alianta Civica, Asociatia 21 Decembrie, Liga Studentilor si Blocul National al Revolutionarilor.
"Daca veti proceda astfel, nu veti face altceva decit ce ati facut intr-o situatie similara cu fostul presedinte PSD, Adrian Nastase. Daca nu veti recurge la acest gest de normalitate, trebuie sa va asumati in solidar toate actiunile savarsite de Iliescu Ion, atat la lovitura de stat din decembrie 1989, cat si la mineriade", a afirmat presedintele Forumului Civic Romanesc, Adrian Stefan Iurascu, intr-o scrisoare deschisa.
Solicitarea ONG-urilor vine dupa ce procurorii i-au trimis in judecata, in dosarul mineriadei din iunie 1990, pe generalii Mihai Chitac, Gheorghe Andrita si Dumitru Costea, precum si pe colonelul Vasile Constantin, partea din dosar privitoare la Ion Iliescu fiind inca in lucru la o alta sectie penala. In rechizitoriu Ion Iliescu este acuzat ca a luat decizia initiala de reprimare a manifestantilor in timpul mineriadei din iunie 1990, depasindu-si atributiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO