Politică

Geoană: Cererile lui Băsescu la legile privind TVA şi pensiile depăşesc instituţia reexaminării

Geoană: Cererile lui Băsescu la legile privind TVA şi pensiile depăşesc instituţia reexaminării

Autor: Mediafax

04.11.2010, 15:48 20

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, susţine că solicitărilepreşedintelui Traian Băsescu privind legile de reducere a TVA şi deneimpozitare a pensiilor depăşesc limitele instituţiei reexaminăriişi intră în zona de interferenţă în competenţele Parlamentului.

Mircea Geoană precizează, într-un comunicat remis, joi, agenţieiMediafax, că aluat act de cererile de reexaminare formulate de preşedinteleTraian Băsescu privind legea care prevede micşorarea TVA laalimentele de bază şi legea care prevede neimpozitarea pensiilorpână în 2.000 de lei.

"Am luat cunoştinţă, de asemenea, de declaraţia şeful statuluică nu va promulga legi care încalcă strategia Guvernului. Aceastaatitudine aduce prejudicii grave principiului separaţiei puterilorîn stat şi este o interferenţă inacceptabilă în dreptul suveran alParlamentului de legiferare, în calitate de organ reprezentativsuprem al poporului român", adaugă Geoană.

Preşedintele Senatului susţine că motivaţia invocată de cătreşeful statului pentru reexaminare nu aduce argumente de naturăjuridică, ci argumente de natură politică şi de oportunitate, care"depăşesc limitele instituţiei reexaminării şi intră în zona deinterferenţă în competenţele Parlamentului". Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO