Geoană: Cererile lui Băsescu la legile privind TVA şi pensiile depăşesc instituţia reexaminării

Autor: Mediafax 04.11.2010

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, susţine că solicitările preşedintelui Traian Băsescu privind legile de reducere a TVA şi de neimpozitare a pensiilor depăşesc limitele instituţiei reexaminării şi intră în zona de interferenţă în competenţele Parlamentului.

Mircea Geoană precizează, într-un comunicat remis, joi, agenţiei Mediafax, că a luat act de cererile de reexaminare formulate de preşedintele Traian Băsescu privind legea care prevede micşorarea TVA la alimentele de bază şi legea care prevede neimpozitarea pensiilor până în 2.000 de lei.

"Am luat cunoştinţă, de asemenea, de declaraţia şeful statului că nu va promulga legi care încalcă strategia Guvernului. Aceasta atitudine aduce prejudicii grave principiului separaţiei puterilor în stat şi este o interferenţă inacceptabilă în dreptul suveran al Parlamentului de legiferare, în calitate de organ reprezentativ suprem al poporului român", adaugă Geoană.

Preşedintele Senatului susţine că motivaţia invocată de către şeful statului pentru reexaminare nu aduce argumente de natură juridică, ci argumente de natură politică şi de oportunitate, care "depăşesc limitele instituţiei reexaminării şi intră în zona de interferenţă în competenţele Parlamentului". Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.