Politică

Frunzăverde: Noul Guvern, condus de premier independent şi alcătuit din miniştri politici

 Frunzăverde: Noul Guvern, condus de premier independent şi alcătuit din miniştri politici

Autor: Alina Novaceanu - Mediafax

06.02.2012, 17:37 342

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că noul Guvern va fi condus de un prim-ministru independent şi va fi alcătuit din miniştri politici, precizând că această variantă poată să treacă de Parlament.

"În principal, noul Guvern va fi condus de un prim-ministru independent, va avea în alcătuire miniştri politici. Este o variantă care poate să treacă prin Parlament. Asta se conturează acum", a afirmat Frunzăverde.

El a adăugat că nu are un nume, deoarece este decizia preşedintelui, care va face propuneri coaliţiei în acest sens.

"Structura viitorului Guvern este în primul rând dată de decizia prim-ministrului, care va hotărî care va fi componenţa Guvernului. Premierul va face acest lucru, în funcţie de negocierile cu partidele din coaliţie", a mai spus Frunzăverde.

Frunzăverde a mai spus, răspunzând unei întrebări, că el consideră că "Ministerul Dezvoltării trebuie să-şi regăsească din atribuţii în teritoriu, prin descentralizarea resurselor la nivelul administraţiilor locale".

"Acum am avut cel mai centralizat exerciţiu bugetar din 1994 încoace", a adăugat liderul PDL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO