Politică

Fostul premier Victor Ponta: Impozitul pe gospodărie, o idee bună care a pornit prost; ANAF nu face faţă

Fostul premier Victor Ponta: Impozitul pe gospodărie, o...

Autor: Cătălina Mănoiu

24.04.2017, 17:22 215

"Este o idee foarte bună, dar care a pornit prost. Şi eu am văzut multe idei bune care s-au îngropat pornind prost. Este complicată. În primul rând, când ai o idee bună, trebuie să poţi să o aplici”, a declarat fostul premier Victor Ponta, la Parlament, solicitat să comenteze proiectul privind impozitarea pe gospodărie.

Victor Ponta a afirmat că ANAF nu poate face faţă aplicării legii impozitării pe gospodărie, în prezent.

„Eu ştiu ce înseamnă ANAF în acest moment şi să mai aduci încă 8 milioane de contribuabili la ANAF azi nu se poate, clar. Dacă spui că într-un anume timp construieşti o infrastructură... Ideea unei globalizări a veniturilor este o idee corectă pe care eu o susţin, partea de punere în aplicare este foarte complicată şi trebuie să faci o strategie pe termen lung cu chestiuni foarte concrete. Altfel rişti să o omori din prima", a spus Ponta la Palatul Parlamentului întrebat ce părere are despre proiectul privind impozitarea pe gospodărie”, a spus Victor Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO