Politică

Fostul premier şi lider PSD, Victor Ponta: Grindeanu să nu demisioneze chiar dacă PSD îi retrage sprijinul. Guvernul e al României

Fostul premier şi lider PSD, Victor Ponta: Grindeanu să...

Autor: Liviu Dadacus

13.06.2017, 13:18 107

Întrebat ce ar putea face premierul Grindeanu dacă CExN al PSD îi retrage sprijinul politic, Ponta a răspuns: „Să-şi facă treaba. Guvernul este al României, e pus de Parlament şi atât”.

El a arătat că susţinerea în Parlament pentru un Guvern se vede la vot.

Ponta a spus că nu se impune schimbarea premierului Sorin Grindeanu sau a Cabinetului în integralitatea sa, el apreciind că pot fi schimbaţi doar miniştrii care nu au performat.

„În exterior se vede groaznic, ne facem râs, ce să mai discutăm. Cum să schimbi după 6 luni un Guvern? Ce a făcut domnul Grindeanu aşa rău de trebuie să-l schimbăm, să-l schimbă noi? Văd că nu-l mai schimbă strada, nu-l mai schimbă Iohannis, îl schimbăm noi. Haideţi să fim serioşi”, a spus Ponta.

„Eu cred că Guvernul trebuie să-şi continue activitatea. Dacă sunt miniştri care nu şi-au făcut treaba, să-i schimbe pe aceia”, a adăugat fostul premier, menţionând că nu cunoaşte alt caz decât al PNŢCD, în care un partid şi-a dărâmat propriul Guvern.

El a mai spus că demisiile în alb ale miniştrilor, depuse la partid în momentul formării Guvernul, constituie o ilegalitate.

„Demisii în alb – în primul rând că e ilegal. Eu nu cerut în viaţa mea niciunui ministru nicio demisie în alb, mi-am respectat colegii. E ilegal, însemană că-i şantajezi”, a spus Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO