Politică

Emil Constantinescu se razboieste cu Ioan Rus prin intermediari

27.10.2003, 00:00 14

Fostul consilier prezidential Mugur Ciuvica a cerut ieri, in numele Actiunii Populare (AP) - partidul fostului presedinte Emil Constantinescu - demiterea ministrului administratiei si internelor Ioan Rus. Ciuvica l-a acuzat pe Rus ca isi ascunde calitatea de actionar la o firma din Cluj, societate care primeste "milioane de euro din fonduri UE, precum si bani din contracte cu statul". Ministrul  Ioan Rus respinge acuzatiile lui Mugur Ciuvica, purtator de cuvant al AP.
Potrivit lui Ciuvica, firma SCC Napoca SA, la care Ioan Rus este actionar prin intermediul unei alte companii, IT Transilvania Invest, a primit, in 2002-2003, un contract in subantrepriza de la societatea austriaca Alpine Bau Mayreder. Compania din Austria cistigase, la 30 septembrie 2002, licitatia internationala pentru proiectul din programul PHARE 2000 "Dezvoltarea zonei economice de vest Cluj-Parc industrial pentru tehnologie avansata PHARE RO-007.02.03.03", in valoare de 6.464.945 euro.
"Nu am nici o legatura cu cele sustinute de Mugur Ciuvica. Din cite stiu, acel trust de constructii din Cluj nu a cistigat propriu-zis licitatia, insa are un contract de subinchiriere", a declarat ieri ministrul Ioan Rus. El a adaugat ca-si rezerva dreptul de a raspunde pe larg acestor acuzatii dupa ce va vedea concret in ce constau acestea.
AP sustine ca Ioan Rus a fost, pina in 2001, chiar membru in Consiliul de Administratie al SCC Napoca SA. La ora actuala, Rus este trecut ca actionar la IT Transilvania Invest. Presedintele Consiliului de Administratie si Directorul General al firmei SCC NAPOCA SA este Stefan Dimitriu, presedintele organizatiei PSD Cluj-Napoca, declara purtatorul de cuvint al AP. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO