Politică

După suspiciunile de trafic de copii în orfelinate, Dragoş Pîslaru precizează: „În ultimii doi ani s-au făcut 96 de controale în centrele de plasament"

După suspiciunile de trafic de copii în orfelinate,...

Autor: Andreea Traicu

18.07.2016, 18:39 116

"Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) a desfăşurat, în perioada 20 aprilie 2014 – 1 iulie 2016, 96 acţiuni de control în 61 centre de plasament şi 35 case de tip familial. În cadrul acţiunilor de control au fost identificate şi trei situaţii în care existau suspiciuni cu privire la practicarea prostituţiei de către beneficiare ale sistemului de protecţie specială. În două dintre cazuri ANPDCA a sesizat organele de cercetare penală, iar în cel de al treilea sesizarea a fost transmisă de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Conform informaţiilor transmise ANPDCA de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în luna martie 2016, pentru una din sesizări au fost finalizate cercetările şi au fost trimise în judecată persoanele responsabile", transmite Ministerul Muncii.

Precizările instituţiei vin în contextul în care ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, duminică, într-o emisiune televizată, că există suspiciuni de trafic cu copii în orfelinatele din sudul ţării şi că, în acest moment există "anchete în desfăşurare" pentru elucidarea acestor suspiciuni.

"Din păcate, am încă nişte cazuri în zona de sud-est a ţării unde există suspiciuni de trafic de persoane şi prostituţie legate de instituţile care găzduiesc copiii în numele statului. E vorba de instuţii ale statului în care este suspiciunea că a fost trafic de copii, instituţii de protecţii. Sunt mai multe instituţii, cel puţin 4-5 instituţii unde se fac anchete", a declarat ministrul Muncii la Digi 24.

Dragoş Pîslaru a precizat că anterior investigaţilor a primit date în acest sens de la serviciile de informaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO