Politică

După dezastrul de la alegeri, preşedintele PNL şi-a dat demisia. Preşedintele PNL Timiş propune demisia tuturor liderilor de filială care au obţinut sub 30%

După dezastrul de la alegeri, preşedintele PNL şi-a...

Autor: Indira Crasnea

12.12.2016, 14:15 10591

"Pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului", a spus Gorghiu.

"Am avut încă de ieri discuţii constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, cu conducerea centrală şi i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. A fost o onoare pentru mine să fiu preşedintele PNL doi ani de zile. A fost o onoare să colaborez cu colegi mei şi îi asigur că o să fac asta în continuare indiferent de poziţia pe care o voi ocupa", a completat Gorghiu.

Alina Gorghiu a afirmat că sunt şi alţi lideri din conducerea partidului care îşi asumă aceeaşi atitudine.

Gorghiu a mai spus că la ora 18:00 se va întâlni cu primele 20 de filiale care au rezultate peste media naţională pentru ca, marţi, la ora 12:00, BPN PNL să se reunească la Palatul Parlamentului.

"Le voi propune colegilor mei şi în această seară şi mâine în BPN să convocăm rapid Convenţia Naţională a partidului, forul care organizează organizează alegerile în PNL, sper să se poată la jumătatea lunii februarie (…) În mod cert este nevoie să se stabilească o nouă conducere a partidului, legitimă", a mai spus Gorghiu.

BPN PNL va decide cine şi în ce formulă se asigura interimatul conducerii partidului.

Alina Gorghiu a spus că pe final de mandat obiectivul său este solidaritatea PNL.

"Daţi-mi voie să mulţumesc din nou electoratului de dreapta din România care ne-a acordat încrederea şi voturile. Cred în continuare că oferta PNL în ceea ce priveşte lista de candidaţi şi programul de guvernare a fost una bună, însă, votul covârşitor s-a dus către PSD. Daţi-mi voie să recunosc victoria PSD. Au un program de guvernare care presupune multe promisiuni, pe care PNL din opoziţie îl va duce la îndeplinire", a spus preşedintele demisionar al PNL.

Gorghiu şi-a exprimat convingerea că PNL va depăşi "acest şoc electoral".

Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş, propune demisia tuturor preşedinţilor de filială care au obţinut un scor mai mic de 30%, inclusiv a sa, fiind de părere că rezultatele alegerilor de duminică nu pot fi doar "puse în cârca" Alinei Gorghiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Robu, rezultatele obţinute de PNL la alegerile parlamentare sunt "dezastruoase".

"Explicaţiile pentru ele sunt multiple şi complexe şi se impune o analiză serioasă, făcută cu profesionalism, pentru a le cunoaşte cu precizie. Dar, până atunci, se impune şi asumarea răspunderilor pentru ele. A căuta responsabilii ba la Cotroceni, ba la Palatul Victoria, respectiv a pune totul în cârca preşedintelui PNL Alina Gorghiu este profund incorect", arată Robu.

Acesta propune organizarea de alegeri interne la toate nivelurile până la finele lunii februarie, dizolvarea actualului BPN prin demisia de onoare a tuturor membrilor săi, în frunte cu preşedintele partidului, demisia tuturor preşedinţilor de filială care au obţinut un scor mai mic de 30%, deci inclusiv a sa, constituirea unui BPN interimar format din toţi preşedinţii de filială care au obţinut un scor mai mare decât scorul mediu pe ţară al partidului, plus Alina Gorghiu, care să asigure conducerea colectivă a partidului, până la alegerile interne.

De asemenea, Robu propune numirea de către noul BPN, dintre membrii săi, a unui preşedinte interimar care să conducă partidul până la alegerile interne, numirea de către BPJ-uri a unor preşedinţi de filială interimari, care să asigure conducerea filialelor până la alegeri.

"În filialele cu scor sub scorul mediu pe ţară al partidului, aceştia (preşedinţii de filială - n.r.) vor fi obligatoriu alţii decât cei în funcţie la data de 11.12.2016”, arată Nicolae Robu.

De asemenea, luni, Claudiu Buciu, preşedintele interimar al PNL Lugoj şi candidat din partea PNL Timiş pentru Senat, pe locul doi după Alina Gorghiu, şi-a anunţat demisia din funcţie, pentru că nu PNL nu a obţinut un vot peste PSD la Lugoj.

PNL a obţinut, în judeţul Timiş, pentru Camera Deputaţilor, 25,51 la sută, potrivit rezultatelor parţiale ale BEJ Timiş, în timp ce PSD a fost votat de 34,80 la sută din electori. Rezultatele sunt similare pentru Senat.

În Timişoara, unde Nicolae Robu este primar, PNL a obţinut, pentru prima dată, mai puţine voturi decât PSD, respectiv puţin peste 25 la sută pentru Camera Deputaţilor, faţă de 28 la sută obţinut de social-democraţi. La Senat, PNL a obţinut peste 27 la sută din voturile exprimate de timişoreni, în timp ce PSD a depăşit 29 la sută.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO