Politică

Dosare grele pe masa primei sedinte a CSAT

28.02.2005, 00:00 16

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) se va reuni, astazi, in prima sedinta care-i va include pe reprezentantii noii administratii, sub presedintia lui Traian Basescu.


Principala tema de discutie in CSAT va fi lupta impotriva coruptiei si a altor forme de criminalitate organizata, anunta un comunicat al Administratiei Prezidentiale.


Este o tema la care Alianta PNL-PD a facut referire, in mod constant, in timpul campaniei electorale. Inainte de alegeri dar si ulterior, dupa preluarea puterii, reprezentantii noii administratii au spus ca vor include combaterea coruptiei in strategia de aparare a tarii iar CSAT se va implica in diminuarea fenomenului coruptiei.


Potrivit Administratiei Prezidentiale, membrii CSAT vor mai discuta aspecte referitoare la statutul Romaniei in NATO si aderarea la Uniunea Europeana.


Este de asteptat ca CSAT sa ia o decizie in privinta transferarii dosarelor fostei securitati de la Serviciul Roman de Informatii la Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii.


Desi la nivel declarativ liderii politici s-au declarat in favoarea deconspirarii fostei securitati, arhiva este inca in custodia SRI.


Recent, presedintele Traian Basescu s-a pronuntat pentru "deconspirarea totala, fara menajamente", a fostilor securisti, "indiferent care vor fi efectele colaterale", aratand ca va face demersurile pentru trecerea arhivei securitatii la CNSAS. La acel moment, Basescu a anuntat ca va supune aceasta problema CSAT, in prima sedinta, pentru a se lua o decizie.
mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO