Politică

Disputa Stanoiu - Rus, disecata de Puscas

31.10.2003, 00:00 13

Integrator principal pentru capitolul 24, "Justitie si Afaceri Interne", din negocierile cu UE este Ministerul Administratiei si Internelor, dar si celelalte ministere sunt implicate la acest capitol, a afirmat ieri ministrul Integrarii Europene, Vasile Puscas, comentand disputa dintre ministrul justitiei Rodica Stanoiu si ministrul de interne Ioan Rus pe aceasta tema. El precizat, insa, ca in general Romania negociaza la Bruxelles, nu Guvernul sau un minister sau altul. Totodata, Puscas a aratat ca cei doi ministri sunt "in stadiul in care dezvolta programele pentru acest capitol" si a apreciat ca "disputa este legata de modul de lucru". Rodica Stanoiu a sustinut, miercuri, ca nu ministerul pe care il conduce este responsabil pentru capitolul "Justitie si Afaceri Interne" (capitolul 24) in negocierile cu UE, ci Ministerul de Interne - precizarea ei fiind un raspuns la intrebarea presei privind demisia in cazul unui raport de tara nefavorabil. Intrebata de jurnalisti daca isi va da demisia, ministrul Stanoiu a afirmat ca in contextul prezentarii Raportului de tara problema ar fi capitolul 24. "Integrator nu este Ministerul Justitiei, ci Ministerul de Interne. Coruptia e la criterii politice, iar acestea privesc Guvernul si toate ministerele", a sustinut Rodica Stanoiu. In replica, ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat ca raspunderea pentru pasii facuti in Justitie la capitolul "Justitie si Afaceri Interne" in negocierile cu UE apartine Ministerului Justitiei. "Nu eu dictez ceea ce sa faca Justitia", a spus Rus.
Ieri PNL, prin vocea vicepresedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a solicitat, din nou ca Ministrul Justitiei sa isi asume responsabilitatea pentru starea deplorabila a justitiei si sa-si prezinte demisia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO