Politică

Demisiile miniştrilor au ajuns pe masa premierului Sorin Grindeanu

Demisiile miniştrilor au ajuns pe masa premierului Sorin...

Autor: Gabriel Pecheanu

15.06.2017, 13:27 14968

Demisiile miniştrilor au ajuns, joi, la cabinetul premierului Sorin Grindeanu, care are la dispoziţie 15 zile să ia act şi să le transmită Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului urmând să semneze decretele de revocare.

"Demisiile au ajuns la cabinetul premierului joi, în jurul prânzului", au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit articolului 6 al Legii de organizare şi funcţionare a Guvernului, demisia din funcţia de membru al Guvernului se anunţă public, se prezintă în scris primului-ministru şi devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunerea sa, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii.

"Demisiile miniştrilor au ajuns joi dimineaţă la Secretariatul General al Guvernului şi urmează să fie trimise la cabinetul premierului Sorin Grindeanu. O parte dintre miniştri si-au ridicat exemplarul cu numărul de înregistrare", au precizat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Demisiile devin efective doar după ce preşedintele Klaus Iohannis semnează decretele de revocare din funcţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO