Politică

Degeratu s-a intors consilier la Cotroceni

17.01.2005, 00:00 8

Constantin Degeratu, fostul sef al Statului Major General in timpul mandatului lui Emil Constantinescu, a fost numit consilier de stat al presedintelui Traian Basescu  pe probleme de securitate nationala, locul de consilier prezidential pe acelasi domeniu fiind in continuare vacant.
Generalul (in rezerva) Degeratu a fost comandantul Amatei romane in prima parte a mandatului de presedinte al lui Constantinescu, pentru ca in pana in 2000 sa fie consilier prezidential pe probleme de securitate nationala. Degeratu a plecat de la Cotroceni odata cu revenirea in functia de sef al statului a lui Ion Iliescu. El intrase in conflict cu administratia Iliescu pe vremea cand a facut publice acuzatiile referitoare la existenta unei legaturi directe telefonice intre oficialii de la bucuresti si cei de la Moscova - asa-numitul fir rosu.
Acum, Degeratui va fi consilier de stat. Mai mare in rang in acest domeniu este consilierul prezidential, functie care in mandatul lui basescu a fost ocupata doar pentru cateva zile de Vasile Blaga, un apropiat al actualului sef al statului, care acum este ministru de Interne.
Pe lista lui Basescu pentru acest post se afla mai multe persoane, insa, potrivit unor surse de la Cotroceni, presedintele nu s-a decis inca. Surse din PD, citate de Mediafax, sustin ca sanse mari le-ar avea Dorel Sandor, principalul strateg de campanie electorala al Aliantei D.A. si al lui Basescu. Numele lui Sandor s-a mai vehiculat si intre viitorii sefi ai SIE.
Se pare ca Basescu intentioneaza sa faca o distinctie intre consilierul prezidential pe probleme de securitate nationala si seful administratiei prezidentiale, in sensul ca va fi vorba despre persoane diferite, iar seful administratiei va avea mai degraba atributii tehnice. adelina.radulescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO