Politică

Daniel Tudor propus de liberali pentru şefia CSA

Daniel Tudor propus de liberali pentru şefia CSA

Autor: Iulian Anghel

22.10.2012, 13:49 999

PNL l-a propus pe Daniel Tudor (55 de ani) pentu şefia Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), după ce Constantin Buzoianu a fost revocat săptămâna trecută de Parlament din această funcţie. Birourile permanente ale Palamentului urmează să constate în această după-amiază vacanţa funcţiei de de preşedinte al CSA, după care comisiile de buget-finanţe ale Senatului şi Camerei se vor reuni pentru a-i audia pe candidaţii pentru această funcţie. Va exista un calendar – audieri în comisii, întocmirea unui raport şi apoi votul în plenul reunit al Parlamentului – după ce birourile permanente vor constata vacantarea postului de şef al CSA.

Pentru această poziţie PNL l-a propus pe Daniel Tudor, iar, potrivit preşedintelui Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor Eugen Nicolaescu, nu există motive ca aceasă propunere să fie respinsă având în vedere experienţa lui Tudor.

“Daniel Tudor are o experienţă de peste 20 de ani doar în industria asigurărilor. Nu sunt motive să fie pusă sub semnul întrebării candidatura sa”, a spus Nicolaescu pentru ZF.

Înainte de 1989, Tudor a fost plecat în Belgia pentru mulţi ani. S-a întors după revoluţie, a pus bazele şi a condus companii de profil precum Roumanie Assurance International,  Generali Group – Ardaf Asigurări sau Ardaf.

Este susţinut de fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu care a sprijinit-o şi pe fosta şefă a CSA Angela Toncescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO