Politică

Cum să atingem ţintele economice pentru 2012. Senator PDL, înaintea bugetului: “Impozităm toate pensiile, restructurăm personalul bugetar, reducem TVA”

Cum să atingem ţintele economice pentru 2012. Senator PDL, înaintea bugetului: “Impozităm toate pensiile, restructurăm personalul bugetar, reducem TVA”

Autor: Cristian ANDREI

26.09.2011, 14:15 1262

Reducerea numărului de angajaţi în sectorul bugetar, îngheţarea pensiilor şi a salariilor, management privat în fruntea regiilor, vânzarea acţiunilor deţinute de stat, renegocierea acordului cu FMI sunt soluţiile propuse de politicienii economişti pentru ca România să nu fie lovită de valul noii crize economice în 2012.


Preşedintele Traian Băsescu a dat semnalul că ţinta de creştere economică pentru 2012 de 3,5 - 4% nu va putea fi atinsă în 2012, în condiţiile în care economiile europene se pregătesc de noi măsuri de austeritate. "Vă sugerez să pregătiţi un buget pentru anul 2012 care să n-aibă nicio legătură cu alegerile, ci care să aibă legătură cu realitatea. Şi asta înseamnă un buget care să ia în consideraţie o creştere de 2 - 2,5%. Dar bazată pe investiţii", a fost mesajul prezidenţial pentru Guvern. Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a întărit afirmaţiile preşedintelui Băsescu subliinind, pentru gândul , că "ceea ce se întâmplă acum cu economia globală nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria omenirii".


Guvernul trebuie să trimită până pe 15 octombrie proiectul de buget în Parlament, ţintele macroeconomice fiind analizate pentru gândul de politicienii economişti care vor dezbate şi, în ultima fază, vota bugetul în Parlament. Potrivit acordului cu FMI şi Comisia Europeană, ţara noastră are prevăzut pentru 2012 un deficit de 3%, în condiţiile în care creşterea economică nu va fi cea prognozată. Citiţi mai mult despre cum să atingem ţintele economice pentru 2012 pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO