Politică

Cum a produs "Reţeaua creditelor" prejudicii de 4 milioane de euro şi "un sentiment de insecuritate socială colectivă"

Cum a produs "Reţeaua creditelor" prejudicii de 4...

Autor: Gândul

07.11.2012, 17:59 881

Mihai Stan, liderul reţelei de fraudare a băncilor destructurată de DIICOT a fost arestat preventiv de către judecătorii Tribunalului Bucureşti care spun că faptele acestuia sunt foarte grave în contextul economic actual. În motivarea instanţei, judecătorii scriu că "lăsarea în libertate a inculpatului ar genera un sentiment de insecuritate socială colectivă". Tot Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Daniel Ruse, şi a fostului general DIE, Dragoş Diaconescu, identificaţi şi ei drept lideri ai "reţelei creditelor".

În motivare, judecătorii arată că reţeaua la care au aderat 33 de persoane a realizat pagube efective de 4 milioane euro şi a încercat să obţină fraudulos alte 18 milioane euro.

"Reţeaua creditelor", condusă de Mihai Stan şi Daniel Ruse a creat un sistem de fraudare a băncilor la care au aderat zeci de persoane printre care şi Aurel Şaramet, Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepreşedinte BRD, Florian Dragoş Diaconescu, fost general DIE, funcţionari din Senat, AVAS, ANAF şi MECMA.
Aurel Şaramet şi Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepreşedinte BRD sunt cercetaţi în stare de libertate.

În schimb Mihai Stan, Daniel Ruse şi Florian Dragoş Diaconescu, fost general DIE, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă ea a fost deja atacată cu recurs de învinuiţi. Recursul va fi judecat de Curtea de Apel Bucureşti.

În motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Mihai Stan identificat ca unul din liderii reţelei, judecătorii susţin că faptele sale sunt extrem de grave şi că au generat un sentiment de insecuritate.

Click aici pentru a citi articolul integral pe siteul Gândul

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO