Politică

Corina Dumitrescu, ministrul desemnat al Educaţiei: Victor Ponta a debutat în viaţa academică la Universitatea Cantemir. Ponta: "Doamna este în eroare"

no title

Autor: Gândul

06.05.2012, 17:29 1327

Ministrul propus pentru portofoliul Educaţiei, Corina Dumitrescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că premierul desemnat, Victor Ponta, a debutat în viaţa academică la Universitatea Dimitrie Cantemir, unde ea deţine funcţia de rector.

În replică, Victor Ponta a declarat pentru gândul că "doamna este în eroare". Într-adevăr, potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, premierul desemnat a absolvit Facultatea de Drept, în cadrul Universităţii din Bucureşti, în 1995, iar un an mai târziu şi-a început "activitatea academică" la Catedra de Drept Penal a Universităţii Româno-Americane, unde a fost pe rând preparator universitar (1996 -1998), lector universitar (martie 2007) şi conferenţiar universitar (octombrie 2002).

Premierul m-a rugat să accept acest mandat

Corina Dumitrescu a spus că premierul desemnat şi-a început activitatea academică la universitatea unde este rector răspunzând unei întrebări referitoare la modul în care i s-a făcut propunerea, de către Victor Ponta, de a prelua portofoliul Educaţiei.

"Eram plecată din ţară, când am primit un telefon să vin de urgenţă. Prima personalitate cu care m-am întâlnit a fost premierul desemnat, Victor Ponta, care, cu toată seriozitatea, m-a rugat să aceept acest mandat. În prima etapă l-am rugat să o desemneze pe Ecaterina Andronescu, dar el a spus că, în legătură cu doamna Andronescu, partidul are alte intenţii. Mi-a spus să mă gândesc la această nominalizare din perspectiva aşteptărilor pe care el le are din partea mea, ştiind că nu am niciun fel de parti-pris cu nimeni, iar el a debutat în viaţa academică la universitatea noastră", a spus Corina Dumitrescu.

Citiţi mai multe detalii pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO