Politică

CNSAS: Mona Musca a facut politie politica

20.09.2006, 19:08 22

Colegiul CNSAS a decis ieri, prin vot, ca deputatul PNL Mona Musca a colaborat cu Securitatea ca politie politica.
Deputatul Mona Musca s-a numarat printre politicienii in cazul carora CNSAS a luat o decizie, doar in cazul sau fiind data solutia de colaborare cu Securitatea. Fostul deputat PNL a anuntat ca va contesta in instanta decizia CNSAS.
In alte trei cazuri dezbatute in sedinta de ieri Colegiul a decis sa amane votul final pana ce va mai audia alte persoane, ale caror depozitii ar putea fi relevante in solutionarea dosarelor.
Cazimir Ionescu a calificat sedinta Colegiului CNSAS drept furtunoasa. Ionescu a mai spus ca in anumite cazuri discutate ieri au mai fost cerute expertize grafologice si de alta natura.
Mona Musca a fost exclusa din PNL in data de 2 septembrie, pentru ca a semnat un angajament cu Securitatea.
Initial, ea a sustinut ca nu a facut "nici macar o secunda" politie politica, pentru ca apoi sa recunoasca faptul ca, in 1977, la Timisoara, a semnat, ca profesor, un angajament cu Securitatea, care viza oferirea de informatii necesare sigurantei studentilor straini. Musca a spus ca nu a ezitat sa semneze acest angajament, pentru ca a crezut ca serveste, pe de o parte, intereselor de securitate ale Romaniei, iar, pe de alta parte, sigurantei studentilor straini din Universitate.
Mona Musca a mai spus ca i s-a cerut sa semneze eventualele note informative cu numele de cod "Dana". Deputatul a subliniat faptul ca nu a dat note scrise catre Securitate si ca, dupa un an de la semnarea angajamentului, s-a decis intreruperea angajamentului.
Ieri ea a afirmat ca va contesta in justitie decizia CNSAS potrivit careia a colaborat cu Securitatea ca politie politica.
"Voi face contestatie, voi merge in justitie", a spus Musca, precizand ca va face aceasta dupa ce va primi decizia CNSAS, pe care o va face publica.
Mona Musca a apreciat, totodata, ca politie politica inseamna sa se aduca atingere drepturilor fundamentale ale persoanei, sa existe o victima ori aceasta nu s-a intamplat. Ea s-a intrebat cum poate exista un criminal cand nu exista victima.
Contestatiile la hotararile CNSAS pot fi depuse la Curtea de Apel in termen de 15 zile de la primirea deciziei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO