Politică

CNSAS cere interventia Senatului in scandalul cu Vadim Tudor

17.02.2005, 00:00 13

Presedintele Colegiului CNSAS, Gheorghe Onisoru, solicita Parlamentului, printr-o adresa trimisa conducerii Senatului, sa clarifice acuzatiile publice facute de presedintele PRM, senatorul C.V. Tudor, la adresa institutiei pe care o conduce.
In documentul dezbatut in sedinta Biroului Permanent (BP) al Senatului se arata ca declaratiile liderului PRM "au adus grave prejudicii CNSAS".  Onisoru cere convocarea Comisiei parlamentare de control asupra activitatii SRI si Comisiei senatoriale pentru Drepturile Omului, in vederea "clarificarii declaratiilor liderului PRM".
Vicepresedintele Senatului, Radu Berceanu, a declarat, dupa sedinta, ca cererea lui Onisoru va fi solutionata. El a adaugat ca pe acest subiect se vor pronunta si Comisia juridica, precum si cea de abuzuri.
Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, l-a dat recent in judecata pe presedintele CNSAS, Gheorghe Onisoru, pentru calomnie si incalcarea "Legii Ticu", solicitandu-i daune morale de 10 miliarde de lei, ca urmare a articolului publicat in "Academia Catavencu", intitulat "CV Tudor i-a livrat fetite de 15 ani lui Eugen Barbu", bazat pe documente aflate in arhiva CNSAS.
CNSAS a confirmat autenticitatea documentelor, despre care a spus ca se afla in fondul documentar care i s-a livrat de la SRI. In numele CNSAS, informatiile au fost confirmate de catre Onisoru.
Ulterior, Vadim Tudor l-a amenintat pe Onisoru ca il da in judecata, apoi l-a numit fost informator al Securitatii pe presedintele CNSAS. Legea Ticu le interzice membrilor Colegiului CNSAS sa fi colaborat cu Securitatea si sa fi facut parte vreodata dintr-un partid politic.
De asemenea, liderul PRM a afirmat ca aducerea in discutie a acelor documente de catre CNSAS incalca Legea Ticu, in conditiile in care fac referire la viata privata a unor peroane. Vadim Tudor nu a negat ca i-ar intermediat legaturi extraconjugale lui Eugen Barbu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO