Politică

CNA acuza BEC de incalcare a legii

10.11.2004, 00:00 11

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a anuntat ieri ca nu va sanctiona posturile de radio si de televiziune care transmit stiri electorale in zilele de sambata si duminica.
CNA acuza Biroul Electoral Central (BEC), - care a interzis difuzarea stirilor electorale sambata si duminica - de incalcare a legii. Concret, CNA spune ca BEC si-a depasit atributiile cand, saptamana trecuta, a interzis, printr-o hotarare, posturilor radio-tv sa transmita emisiuni si stiri electorale, in week-end. Potrivit BEC, aceasta decizie reprezinta o interpretare a legii de alegere a deputatilor si senatorilor si este obligatorie pentru posturile vizate si pentru CNA.
Dimpotriva, presedintele CNA, Ralu Filip, a spus ieri ca BEC nu are nici o atributie in interpretarea legilor electorale si a adaugat ca institutia pe care o conduce este singura chemata sa reglementeze zona adiovizuala.
In consecinta, CNA nu va sanctiona - asa cum ar vrea BEC - posturile care sambata si duminica transmit stiri electorale, a spus Filip. "Doamne fereste ca la un eveniment electoral ce se petrece sambata si duminica, sa se petreaca un accident. Conform BEC, nu poti da acea stire, pentru ca are caracter electoral", a spus Ralu Filip.
BEC a raspuns ieri acuzatiilor CNA. Judecatorul Victor Pasca-Camenita, purtator de cuvant al BEC, a declarat ca Biroul nu si-a depasit atributiile cand a emis hotararea incriminata. El a sustinut, in continuare, ca BEC este singura institutie chemata sa vegheze la respectarea dispozitiilor legale privitoate la alegeri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO