Politică

Clotilde Armand, apel către Nicuşor Dan să nu renunţe la USR: Trebuie să continuăm împreună

Clotilde Armand, apel către Nicuşor Dan să nu renunţe...

Autor: Gabriel Pecheanu

01.06.2017, 14:46 126

”Îl cunosc pe Nicuşor Dan de 20 de ani. Când Nicuşor a trecut la un alt nivel şi simţea nevoia de o implicare substanţială pentru transformarea Primăriei Bucureşti şi a României, i-am spus că sunt gata să renunţ la job-ul meu pentru a lua parte la proiectul lui de administrare profesionistă şi cinstită: Uniunii Salvaţi Bucureştiul şi Uniunea Salvaţi România. Am crezut în proiectul lui pentru că este un om care nu a făcut niciodată vreun compromis, a renunţat la cariera de matematician şi-a dedicat ani de zile toată energia lui pentru a schimba în bine societatea românească. Am crezut în acest proiect pentru că nimeni nu era obligat să adopte o ideologie, nimeni nu era obligat să se pronunţe pe chestiuni intime, să voteze fiecare aşa cum îi dictează conştiinţa şi opţiunea lui ideologică”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Ea i-a cerut lui Nicuşor Dan să nu părăsească USR.

”Calitatea lui Nicuşor Dan este aceea de a fi un om de neclintit. Îl invit, la fel cum el a făcut-o când avea nevoie de ajutorul nostru, să rămână lângă noi, să nu renunţe, să stea neclintit! Nicuşor Dan, trebuie să continuăm împreună”, a adăugat Clotilde Armand.

Ea a mai scris că ”se vor găsi mulţi care cred că deţin adevărul absolut” pe tema ideologiei.

”Îi poftesc să-şi creeze un partid, să devină consilieri şi parlamentari după care mai discutăm. Buna guvernare nu mai depinde de o ideologie politică clasică. Să privim la clasa politică din România: lideri politici fără nici o înzestrare care deţin funcţii de decizie importante în stat, condamnaţi penali care conduc partide, un fost şef de stat care atacă neobosit justiţia şi plagiatori care se consideră mari intelectuali, toţi se declară oameni cu ideologii politice. Timp de 27 de ani au guvernat ţara cu aceste false teme şi vă întreb: ce au servit în afară de interesele lor transpartinice?”, a conchis Armand.

Nicuşor Dan şi-a anunţat joi demisia din partidul pe care l-a fondat şi condus, Uniunea Salvaţi România, nefiind de acord cu decizia Biroului Naţional al partidului de a nu susţine revizuirea Constituţiei în sensul definirii familiei ca uniunea dintre bărbat şi femeie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO