Politică

Cioloş: Ministerul Sănătăţii să vină miercuri cu un proiect de HG privind controlul biocidelor

Cioloş: Ministerul Sănătăţii să vină miercuri cu...

Autor: Cătălina Mănoiu

07.05.2016, 19:31 123

''Am constatat o problemă legislativă în privinţa procesului de verificare şi monitorizare a biocidelor. Această verificare şi monitorizare în România, în momentul de faţă, se face doar pe baza unor documente, deci administrativ, în sarcina producătorilor. Miercuri, am cerut Ministerului Sănătăţii că vină cu un proiect de modificare a unei HG prin care să ameliorăm procedura de control şi monitorizare a biocidelor şi să creştem exigenţa acestui proces de control şi monitorizare'', a declarat şeful Executivului după întâlnirea cu responsabilii din domeniul Sănătăţii.

''Aceasta este o primă etapă a măsurilor pe care le avem în vedere pentru a clarifica situaţia. În perioada următoare vom veni cu alte măsuri'', a adăugat primul-ministru.

El a mai anunţat că intenţionează ca în cursul zilei de luni să organizeze o întâlnire cu un grup de experţi provenind din sistemul de sănătate, dar şi din afara lui ''pentru a avea o discuţie mai amplă legată de măsurile pe care le putem lua pentru a îmbunătăţi situaţia şi, mai ales, pentru a recâştiga încrederea cetăţenilor şi pacienţilor în sistem''.

''Aşa cum am mai declarat, sănătatea devine o prioritate pentru mine în următoarele luni de mandat şi vom căuta toate măsurile pe care le putem lua pe termen scurt şi pe termen mediu pentru a ameliora situaţia în acest sector'', a conchis Cioloş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO