Politică

Ce spune Liviu Dragnea despre demisia din funcţia de ministru al Justiţiei a lui Tudorel Toader

Ce spune Liviu Dragnea despre demisia din funcţia de...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

18.04.2019, 18:50 124

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a refuzat să comenteze decizia lui Tudorel Toader de a merge la Guvern şi a-şi prezenta demisia, spunând că nu se consideră "comentator". Cu o zi înainte, Dragnea făcuse lista nerealizărilor care a dus la decizia de retragere a sprijinului politic a lui Toader.

"Dar de ce să comentez faptul că cineva îşi depune demisia? Nu-s comentator. Ca şi cum aş fi specialist", a declarat Liviu Dragnea.

Tudorel Toader a anunţat că merge la Guvern şi va prezenta demisia din funcţia de ministru al Justiţiei, urmând ca premierul Viorica Dăncilă să ia o decizie.

"Merg la Guvern şi îi prezint doamnei prim-ministru demisia din funcţia de ministru al Justiţiei. Domnia sa va decide ce face cu această demisie, sigur, cel mai probabil o trimite la preşedintele Republicii, în felul acesta domnia sa declanşează procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o şi trimis-o de aseară, are în acelaşi timp şi demisia mea şi cel mai probabil o trimite la preşedintele Republicii. Voi rămâne până în momentul în care preşedintele îmi evalueazăm analizează, decide şi emite decretul pe de o parte de eliberare a mea, pe de altă parte de numire a noului ministru al Justiţiei", a spus Toader.

PSD a decis miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv, retragerea sprijinului politic al ministrului Tudorel Toader.

Liviu Dragnea, care a declarat în mod repetat că este nemulţumit de activitatea lui Toader, a anunţat şi lista de nerealizări care a dus la decizia din CEx: 'Astăzi, în CEx, s-au exprimat din păcate foarte multe nemulţumiri la adresa dl Toader. Un om pe care eu personal îl respect şi l-am sprijinit în toţi aceşti doi ani. Dar s-a acumulat foarte multă nemulţumire din două motive. Şi anume nemulţumirile şi supărările miniştrilor că se tot întârzia avizarea la MJ şi doamna premier a trebuit să intervină. Şi faptul că s-a discutat despre iniţierea unor OUG fără să facă nimic, lungind discuţiile trei, patru luni de zile. Astea au fost discuţiile şi de aceea suntem azi aici. A fost o decizie politică", a declarat Livi Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO