Politică

Ce spune Klaus Iohannis despre repatrierea aurului BNR: PSD caută soluţii ca să facă rost de bani

Ce spune Klaus Iohannis despre repatrierea aurului BNR:...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

06.03.2019, 15:01 186

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, despre propunerea PSD de repatriere a aurului BNR, că Guvernul şi PSD sunt „disperaţi” să facă rost de bani şi inventează măsuri care „sfidează logica ecnomică şi bunul simţ”. El a adăugat că nota pentru dezastrul din economie o va deconta cetăţenii.

„Guvernul e disperat să facă rost de bani şi inventează măsuri care sfidează nu numai logica economică, ci şi bunul simţ. Faptul că apar peste noapte iniţiative precum OUG lăcomiei sau mai nou intenţia disperată PSD de a pune mână pe rezerva de aur a România, arată că nici măcar PSD nu are încredere că bugetul lor poate fi realizat şi de aceea se caută noi şi noi soluţii extreme pentru a face rost de bani. şi se caută noi şi noi soluţii pentru a face rost de bani”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă.

Preşedintele României a adăugat că cetăţenii şi mediul privat vor deconta „nota pentru dezastrul din economie” creat de PSD.

Reacţia lui Klaus Iohannis vine în contextul în care preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea şi senatorul Şerban Nicolae au depus, săptămâna trecută. la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect prin care Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate, respectiv peste 56 de tone de aur, reiese din datele actuale.

Ulterior, social-democraţii au motivat proiectul de lege al liderului PSD Liviu Dragnea, spunând că ţări precum Germania, Austria, Belgia, Olanda, Elveţia, toate îşi repatriază rezerva de aur.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO