Politică

Campanie de vaccinare împotriva gripei, în holul Camerei Deputaţilor

Campanie de vaccinare împotriva gripei, în holul...

Autor: Mediafax

12.10.2016, 16:37 69

“Vaccinarea are dublu rol de protecţie, pe de-o parte ne protejează pe noi şi pe de altă parte protejează comunitatea în care ne desfăşurăm activitatea. Invit pe toată lumea să se vaccineze”, a spus preşedintele Comisiei de Sănătate, deputatul PSD Florin Corneliu Buicu, după ce s-a imunizat împotriva gripei, în clinica medicală mobilă, amplasată în imediata vecinătate a sălii de plen.

Preşedintele Comisiei de sănătate a venit grăbit la clinica mobilă, fiind ultima zi în care se putea vaccina la Parlament.

Deputatul le-a mărturisit asistentelor că şi el a terminat liceul sanitar şi că a învăţat să facă injecţii avându-i drept pacienţi pe colegii săi.

Tot în ultima zi a venit să se vaccineze şi preşedintele executiv al PMP, deputatul Eugen Tomac.

“Cred că asta trebuie să facă orice român (…)”, a spus deputatul PMP Eugen Tomac.

“Le recomand tuturor românilor să se vaccineze, să îşi vaccineze copii. (…) Este important să avem în cultura noastră de toate zilele acest exerciţiu al prevenţiei. (…) multe lucruri rele pot fi evitate dacă avem acest exerciţiu. Le recomand tuturor parlamentarilor, tuturor românilor să se vaccineze”, a spus Eugen Tomac, după ce s-a vaccinat împotriva gripei.

Deputatul independent Mihai Sturzu s-a vaccinat încă de marţi şi a postat o fotografie pe pagina sa de Facebook.

“M-am simţit super bine după vaccin. Sunt bine, sănătos. Este totul în regulă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul independentt Mihai Sturzu, care mers, marţi, la clinica mobilă pentru a se vaccina.

Întrebat dacă le va recomanda şi altor parlamentari să se vaccineze împotriva gripei, Sturzu afirmat că îi va încuraja pe colegii săi “100%” să facă pasul.

Deputatul independent Gheorghe Udrişte, deşi se vaccinează an de an împotriva gripei, nu a putut primi vaccinul în clinica mobilă din cauza tensiunii arteriale crescute. “Cu mare încredere le recomand tuturor, fie că sunt tineri, fie că sunt în vârstă (să se vaccineze-n.r.). Eu fac acest vaccin de aproape 10 ani de zile. Cred că este un lucru benefic. (…) trebuie să ne preocupăm de sănătatea noastră pentru că altfel nimeni nu ne poartă de grijă”, a spus deputatul Gheorghe Udrişte, la plecarea din clinica mobilă.

Marţi, la clinica mobilă, s-au vaccinat aproximativ 45 de persoane, iar miercuri în jur de 23 de persoane. Dintre cele peste 60 de persoane care s-au prezentat o singură persoană nu a putut primi vaccinul antigripal pentru că medicii au considerat că starea sa de sănătate nu-i permite.

Clinica mobilă a fost dechisă în zilele de 11 şi 12 octombrie, între orele 08:30-16:30 şi a fost adresată tuturor membrilor Parlamentului şi personalului auxiliar, campanie de vaccinare antigripală gratuită “Zilele Prevenţiei” în Parlamentul României, fiind organizată de Asociaţia Pro Imunizare în parteneriat cu Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO