Politică

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, despre vizita în Coreea de Sud: O să încerc să facilitez nişte discuţii economice

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului,...

Autor: Diana Grigore

31.10.2018, 19:30 233

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că în cadrul vizitei oficiale pe care o va efectua în Coreea de Sud în perioada 12-17 noiembrie, va încerca să faciliteze şi să dezvolte latura economică pe care Coreea de Sud o are cu România.

„Delegaţia va cuprinde membrii ai Senatului din toate partidele reprezentate în Senat şi voi fi însoţit de o delegaţie care va avea o componentă economică. Am discutat cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi l-am rugat să ne facă o propunere de delegaţie pentru că e un interes major şi din partea Coreei de Sud dar şi din partea noastră să dezvoltăm latura economică. Sunt multe firme sud-coreene extrem de puternice, care au o avengură globală, comunicaţii, în domeniul construcţiei de automobile, în domeniul energiei şi sigur că acest lucru pentru mine are o semnificaţie. Vreau să profit de această vizită dincolo de contactele politice, de diplomaţia parlamentară, să întărim această legătură economică. Eu nu pot să discut contractele pentru că nu am puterea, dar pot să facilitez nişte discuţii economice pe care şi partea sud-coreeană le doreşte”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, în Parlament.

În perioada 12-17 noiembrie, o delegaţie condusă de Călin Popescu Tăriceanu se va afla într-o vizită oficială, la Seul, Republica Coreea, la invitaţia preşedintelui Adunării Naţionale a Republicii Coreea, Moon Hee-sang, cu ocazia sărbătoririi a 10 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic.

Vizita a fost aprobată luni, în cadrul Biroului Permanent al Senatului.

Potrivit Memorandumului Intern prezentat în şedinţa Biroului Permanent, vizita are ca obiectiv dezvoltarea cooperării parlamentare.

„În perioada 12-17 noiembrie a.c va avea loc vizita oficială la Seul, Republica Coreea, a unei delegaţii conduse de către domnul Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, la invitaţia domnului Moon Hee-sang, preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Coreea. Vizita are loc sub auspiciile sărbătoririi a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic şi are ca obiectiv dezvoltarea cooperării parlamentare. În acest sens, domnul preşedinte va fi însoţit de reprezentanţi ai tuturor Grupurilor politice din Senatul României. Totodată, vizita âşi propune să contribuie la impulsionarea relaţiilor economice româno-coreene şi include o importanţă delegaţie de oameni de afaceri şi reprezentanţi ai unor comisii judeţene care dispun de parcuri industiale, cu scopul atragerii de investiţii, inclusiv în contextul relocării firmelor coreene post Brexit”, se arată în scrisoarea aprobată în BP.

Potrivit sursei citate, cheltuielile necesare cazării vor fi suportate de Coreea, iar cheltuielile pentru deplasare vor fi suportate de membrii delegaţiei oamenilor de afaceri şi reprezentanţii comisiilor judeţene.

Delegaţia română va fi formată din preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, senatorul PSD Nicolae Avram, senatorul PSD Gheorghe Marin, liderul grupului ALDE din Senat, Daniel Zamfir, senatorul PNL Ioan Cristina, senatorul UDMR Fejer Laszlo-Odon si senatorul USR George Maurissi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO