Politică

Bomba electorală care ar fi făcut o gaură de 10 miliarde în buget, la anul. Dragnea: „S-a greşit când s-a făcut legea. S-a făcut electoral”

Bomba electorală care ar fi făcut o gaură de 10...
07.08.2017, 15:25 2102

La doi ani de la aprobarea de către fostul Guvern PSD condus de Victor Ponta a modificărilor care permit pensii speciale uriaşe, Liviu Dragnea recunoaşte că actul normativ „s-a făcut electoral”, iar în doi-trei ani, dacă nu se corecta, am di ajuns în situaţia în care sistemul de pensii nu ar mai fi putut fi susţinut.

„S-a greşit când s-a făcut legea. S-a făcut electoral, s-a făcut poate cu bună credinţă, dar cu multă neştiinţă, dar aplicarea ei an de an fără să fie schimbată ducea în câţiva ani de zile la un blocaj pentru că în fiecare an cresc salariile, în fiecare an impactul bugetar era foarte mare şi este bine să înţelegem că aceste pensii de serviciu nu sunt alimentate din comtribuţia celor care beneficiază, ci sunt alimentate din bugetul de stat. Datorită acestei legi, anul trecut au ieşit la pensie peste 12.000, până să fie vorba de această ordonanţă, în primele luni ale anului au ieşit vreo 7.000, deci legea în sine a generat aceste efecte destul de periculoase”, a susţinut Dragnea, la RTV.

Liderul PSD a precizat că, dacă legea nu era schimbată, în doi-trei ani sistemul de pensii ar fi colapsat.

Citiţi continuare pe gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO