Politică

Boc: Nu m-a influenţat moţiunea în vederea candidaturii la Primăria Cluj-Napoca

Autor: Mediafax

28.04.2012, 13:38 72

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că decizia de a candida la Primăria Cluj-Napoca "era luată" mai de mult şi că nu a fost influenţată de trecerea moţiunii de cenzură.

Întrebat de jurnalişti dacă trecerea moţiunii de cenzură i-a influenţat decizia de a candida la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc a spus că nu.

"Decizia de a candida era luată, nu moţiunea m-a influenţat", a afirmat el.

Întrebat apoi dacă nu s-au supărat pe el colegii din PDL Cluj pentru "tărăgănarea" anunţării deciziei, Boc a răspuns: "Decizia am luat-o mai de mult, dar decizia de a o comunica am luat-o împreună cu Alin Tişe şi cu Daniel Buda şi am aşteptat să văd că am şi susţinerea colegilor de partid. Nu am comandat sondaje, nici eu, nici partidul, nu ştiu cum arată sondajele, nu le am şi mă bazez pe intuiţie".

Referitor la candidatul USL la Primăria Cluj-Napoca, Boc a spus că îl respectă pe Marius Nicoară, dar nu crede că locul acestuia este la conducerea Primăriei.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, sâmbătă, că va candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj alături de liderul filialei PDL, Daniel Buda, şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, care şi-a anunţat şi el candidatura pentru un nou mandat la CJ.

La sfârşitul anului 2008, după şase luni din cel de-al doilea mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, Boc a demisionat după ce a fost numit în funcţia de prim-ministru, în locul său fiind ales Sorin Apostu.

După arestarea fostului edil Sorin Apostu, conducerea filialei judeţene a PDL afirma că îl susţine "necondiţionat" pe liderul partidului, Emil Boc, pentru această funcţie, şi că acesta ar trebui să îşi asume candidatura.

De altfel, şi preşedintele Traian Băsescu a afirmat că Emil Boc, în calitate de "greu" al PDL, ar trebui să candideze la Primăria Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO