Politică

Boagiu la seminarul ZF: Este de dorit un minister cu o forţă mai mare decât ACIS

Boagiu: Este de dorit un minister cu o forţă mai mare decât ACIS

Autor: Andreea Neferu

28.03.2011, 11:46 44

Crearea unui minister cu o forţă şi structuri mai puternicedecât a Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale(ACIS) este de dorit, pentru a accelera accesarea de fondurieuropene, a declarat Anca Boagiu, ministrul transporturilor şiinfrastructurii, în cadrul conferinţei "Cum va arăta infrastructuraRomâniei în 2013 - ultimul an în care vor mai fi accesaţi bani dela UE", organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu Drees& Sommer.

Până în prezent, ministerul transporturilor a absorbit 4% dinfondurile europene puse la dispoziţie, echivalentul a circa 113mil. euro, dar şi-a propus până la finalul lui 2011 să atragă circa20%. "În acest moment nu putem schimba total regulile jocului, oschimbare a modului în care sunt gestionate fondurile europene arfi sinucide curată. Ar fi de dorit să creăm un minister care săaibă mai multă forţă decât ACIS", a spus Boagiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO