Politică

Băsescu vrea să semneze astăzi scrisoarea de intenţie cu FMI: Este un semn de oarecare stabilitate

Băsescu vrea să semneze astăzi scrisoarea de intenţie...

Autor: Iulian Anghel

26.02.2014, 13:03 218

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut într-o declaraţie de presă la Cotroceni că va semna scrisoare de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) imediat ce ea va trece prin guvern (”sper să se facă astăzi”), dar cu două condiţii: în scrisoare să nu fie menţionată măsura introducerii noii accize de 7 eurocenţi pe litrul de carburant şi nici ”electorata” – o intenţie prin care guvernul spune că doreşe să impulsioneze consumul subvenţionând costul unor eventuale majorări ale perioadelor de rambursare a împrumuturilor populaţiei către bănci.

”Chiar dacă a avut asistenţa BNR, proiectul electoratei este destinat să-i înşele pe români” pentru că extinde perioada de rambursare a creditului, ceea ce antrenează o majorare a costului împrumutului, a susţinut şeful statului.

Preşedintele a argumentat că semnarea acordului cu FMI (ca şi semnarea de către domnia sa a deciziilor de instalare a unor miniştri interimari până la aprobarea de către Parlament a componenţei noului guvern) este o dovadă de ”oarecare stabilitate”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO