Politică

Băsescu:Reputaţia lui Shhaideh în comunitate, excepţională, dar experienţa sa politică e zero

Băsescu:Reputaţia lui Shhaideh în comunitate,...

Autor: Liliana Gheorghiu - Mediafax, Indira Crasnea

22.12.2016, 12:58 145

Senatorul Traian Băsescu, preşedintele PMP a declarat joi că că reputaţia lui Sevil Shhaideh - propusă prim-ministru de PSD- în comunitatea tătară este "excepţională", dar că experienţa sa politică este "zero".

"Are reputaţie excepţională în comunitatea turco-tătară, în Dobrogea, de unde vine. Are un unchi plecat în Statele Unite, un profesor de foarte largă recunoaştere, care a rămas şi legat de locul naşterii lui de Babadag. Are un soţ care a lucrat 20 de ani în Ministerul Agriculturii din Siria, dar reputaţia profesională a domniei sale este excepţională, în comunitate", a comentat Băsescu.

"Are experienţă politică zero, nu e conectată la nucleul pur decizional al PSD", a spus Băsescu, subliniind că există un risc major ca prezumtivul prim-ministru să fie "o figură de faţadă". "România n-ar trebui să treacă la o conducere de stil islamist, cum e Iran", a remarcat Băsescu.

"În acelaşi timp doamna are experienţă politică zero. Nu este conectată la nucleul pur decizional al PSD-ului şi din acest motiv cred că riscul să fie doar o faţadă pentru domnul Dragnea şi oamenii puternici din PSD să fie major. România nu ar trebui să treacă la o conducere de stil islamist, cum e în Iran. E guvernul, e preşedintele ales dar în spatele lui decizia finală o au ayatollahii. Şi acel consiliu al marilor şefi religioşi din Iran. Nu ar trebui să devenim un astfel de stat şi noi vom lupta ca acest lucru să nu se întâmple", a avertizat Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis nu este "în cea mai fericită situaţie" la alegerea unei opţiuni de prim-ministru, a conchis preşedintele PMP.

PMP a avut consultări cu preşedintele Iohannis în vederea formării viitorului guvern.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO