Politică

Băsescu: Nu vor fi de ajuns 5,7 miliarde de euro pentru 2011

Băsescu: Nu vor fi de ajuns 5,7 miliarde de euro pentru 2011
09.09.2010, 16:26 20

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la RRA, că, în 2011,România are nevoie de mai mult de 5,7 miliarde euro, deficitulconvenit cu FMI, afirmând că ar fi rezonabil să obţină credite petermen mediu sau lung, eventual de la Uniunea Europeană, scrieMediafaxBusiness.

Întrebat dacă România are nevoie doar de 5,7 miliarde de europentru anul viitor, Traian Băsescu a răspuns: "Bineînţeles că nu.În principal acesta va fi deficitul. Ori, trebuie să împrumutăm săacoperim deficitul, noi trebuie să ne plătim dobânzile la creditelepe care le avem până acum. Orice analiză economică arată că Româniaplăteşte dobânzi cam 5% din venitul bugetului de stat, ceea ce însăeste rezonabil dacă reuşim să ne menţinem aici, să facemîmprumuturi pe termen mediu şi lung, şi nu pe termen scurt, pentru30 de zile, 60 de zile sau 6 luni. Avem şi 1,4 miliarde de euro derambursat la credite. Nu este o sumă pe care România să nu o poatărambursa, deci, marea noastră problemă este finanţareadeficitului".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO