Politică

Băsescu: Mediul de afaceri din România este departe de a fi ostil, însă este foarte competitiv

Autor: Gabriel Razi

08.03.2011, 17:57 43

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus investitorilor din Golfprezenţi la Bucureşti în cadrul Forumului Consiliul de Cooperare alGolfului - România - Bucureşti: Oportunităţi de Afaceri în EuropaCentrală şi de Sud, că pot investi în orice domeniu în Româniapentru că diferenţele de dezvoltare între România şi vestul Europeisunt însemnate.

"Am devenit avocaţii dezvoltării bazate pe investiţii,cunoaştere, educaţie şi cercetare. Am învăţat legea creşteriinesustenabile. Ne dorim o Românie bazată pe creştere sustenabilă.Mediu de afaceri din România este departe de a fi ostil, însă estefoarte competitiv".

El a îndemnat investitorii să-şi arate interesul pentruagricultură în condiţiile în care "valorificarea potenţialuluiagricol ne-ar putea permite să devenim un mare exportator dealimente.

În industria alimentară oricine va investi va avea succes dacăleagă industria alimentară de cea agricolă.

El a mai spus că în timpul crizei, nu am avut nicio bancă pentrucare statul român să fie nevoit să intervină.
Potrivit lui Băsescu unul dintre obiectivele noastre esteindependenţa energetică, cu toate că producem 80% din necesarul depetrol şi gaze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO