Politică

Băsescu, lui Iohannis: Scorul din alegeri arată că las moştenire o ţară cu opţiuni de dreapta

Băsescu, lui Iohannis: Scorul din alegeri arată că las...

Autor: Valentina Postelnicu

21.11.2014, 14:03 287

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la ceremonia de validare a alegerii lui Klaus Iohannis, că nu ar fi vrut ca la sfârşitul mandatului său stânga să domine toate instituţiile statului şi că scorul pe care acesta l-a înregistrat în alegeri arată că lasă moştenire o ţară cu opţiuni de dreapta.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că încheie discursul său în faţa Curţii Contituţionale cu ”o chestiune personală”.

”Nu aş fi vrut ca la sfârşitul mandatului meu stânga să domine toate instituţiile statului şi scorul pe vcare l-aţi înregistrat, şi este meritul dumneavoastră, pentru care vă mulţumesc, scorul din alegeri arată că las moştenire o ţară care are opţiuni de dreapta sau de centru-dreapta”, a spus Traian Băsescu.

El a mulţumit şi Curţii Constituţionale, pentru modul în care a lucrat cu această instituţie, în cei zece ani de mandat.

”Am lucrat atât de bine în cei zece ani, sigur, nu întotdeauna am avut dreptate, dar am recunoscut, chiar dacă nu mi-a venit bine”, a spus Băsescu.

În finalul discursului, preşedintele în funcţie a spus că va începe să strângă mâna reprezentanţilor Curţii Constituţionale de la dreapta spre stânga, pentru a se apropia simbolic de uşă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO